Σελίδες

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

League of legends




Ένα παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας. Τρεις πίστες, 30 επίπεδα επιτυχίας, και παίκτες όλων των φύλων. Κάθε παίκτης και 4 μαγίες. Δύο ομάδες μπλε και ροζ. Καθένας που έχει e-mail μπορεί να κάνει κάποιον δικό του λογαριασμό. Αυτό το online παιχνίδι παίζεται σε όλα τα μέρη της γης. Καθένας μαζεύει λεφτά για να αγοράσει δικούς του παίκτες. Όμως εκτός από το να αγοράζει μπορεί να χρησιμοποιεί τους τζάμπα παίκτες που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα.
Το παιχνίδι μπορεί να κερδιθεί με τίτλο Victory, ενώ όταν χάνει η ομάδα είναι ο τίτλος Defeat. Προβλέποντας την ήττα μπορεί να γίνει surrender μαζεύοντας ψήφους από κάθε παίκτη όμως αν γίνει surrender, έχει τελειώσει ο χρόνος και δεν έχουν ψηφίσει όλοι οι παίκτες το παιχνίδι χάνεται πάλι.

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Εθνική Οδός 1

Νέα Εσωτερική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης

Τον Απρίλιο του 2012 πραγματοποιείται το νέο σχέδιο που δεν είναι άλλο από την ανισοπέδωση των 6 διασταυρώσεων της Εσ. Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης

Η Νέα Οδός θα ξεκινάει από τον Α/Κ Ευκαρπίας και θα καταλήγει στον Α/Κ Ελευθερίου Κορδελιού. Η χρηματοδότηση επίσης φτάνει και σε επίπεδο ώστε να γίνει διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Μουδανιών. Επίσης θα αυξηθεί και η ασφάλεια σε όλη την περιφερειακή οδό. Τα φανάρια θα καταργηθούν σε όλο το μήκος της Οδού

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία: Μέρος 1

Εισαγωγικά στοιχεία:
Η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία γράφτηκε το 1843 από τον Κάρολο Ντίκενς. Μιλάει για τον Σκρούτζ, έναν λογιστή που έχει ένα γραφίο και νομίζει πως το χρήμα είναι το παν. Ο Σκρούτζ έχει υποτιμιτική, απαξιωτική και απάνθρωπη πράξη για τον εορτασμό τον Χριστουγέννων. Φαίνεται στο μέρος 1ο όταν παραπονιέται στον ανιψιό του που είρθε για να του πει Καλά Χριστούγεννα του απαντά "Τα Χριστούγεννα είναι μία εποχή που κάνεις τους ισολογισμούς σου και βρίσκεις ότι σε κάνουν φτωχότερο και ούτε μια στάλα πλουσιότερο" Στη συνέχεια πηγαίνοντας στο σπίτι του στην πόρτα βλέπει την όψη του πρωσόπου το πεθαμένου συνεργάτη του Τζέικομπ Μάρλεϊ. Στο σπίτι του τον επισκέπτετε ως φάντασμα ο Μάρλεϊ λέγοντας του ότι σε κάποια διαστήματα θα έρθουν: "Το φάντασμα των παρελθόντων Χριστουγέννων", "Το φάντασμα των παρόντων Χριστουγέννων" και "Το φάντασμα των μελλοντικών Χριστουγέννων". Ύστερα από αυτά τα διαστήματα ο Σκρούτζ αλλάζει γνώμη και αρχίζει να ευνοεί και τους φτωχότερους, ιδιαίτερα του φτωχού βοηθού του.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κάθετος 'Αξονας Αρδάνιο-Ορμένιο-Ελληνο-Βουλγαρικά Σύνορα

Ο άξονας Αρδάνιο–Ορμένιο μήκους 124 χλμ. είναι άξονας στρατηγικής σημασίας και βασική σύνδεση με την Βουλγαρία. Αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και απόληξη του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου IX στο ελληνικό έδαφος.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ο άξονας αναβαθμίζεται με στόχο τη μετατροπή του σε κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας διατομής πλάτους 12/14 μ. με μία λωρίδα κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης ανά κατεύθυνση [2x(1+ΛΕΑ)]. Κατασκευάζεται μεγάλος αριθμός τεχνικών, ανισόπεδοι κόμβοι εισόδου/εξόδου, παράπλευρο δίκτυο καθώς και παρακάμψεις οικισμών.

Κόστος-Χρηματοδότηση

Το συνολικό κόστος του (μελέτη, απαλλοτριώσεις, κατασκευή κλπ) ανέρχεται περίπου σε 270 εκ. € χωρίς ΦΠΑ, εκ των οποίων το 65% είναι η κοινοτική συνδρομή του ΕΤΠΑ.

α/α

Ονομασία Τμήματος
Μήκος
(χλμ)

Υφιστάμενη Κατάσταση/
Παρατηρήσεις

1

Αρδάνιο-Σουφλί
Σουφλί-Μάνδρα
26
7

Υπό κατασκευή
2

Παράκαμψη Σουφλίου
5

Σε κυκλοφορία
3

Μάνδρα-Ψαθάδες (Διδυμότειχο)
14

Υπό κατασκευή
4

Διδυμότειχο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα
72

Σε κυκλοφορία

ΣΥΝΟΛΟ
124

Κάθετος 'Αξονας Σιάτιστα - Ιεροπηγή - Κρυσταλλοπηγή

Ο κάθετος άξονας Σιάτιστα–Ιεροπηγή–Κρυσταλλοπηγή είναι τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Εξασφαλίζει τη σύνδεση προς Pogrades – Cafasan – Δυρράχιο στο νότιο τμήμα της Αλβανίας και αποτελεί κλάδο του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου VIII.

Μελετάται και κατασκευάζεται με διατομή τετράιχνου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα ΄Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανα κατεύθυνση.

Ο άξονας έχει συνολικό μήκος περίπου 72 χλμ. Αποτελείται από τα εξής επιμέρους τμήματα:

α/α

Ονομασία Τμήματος
Μήκος
(χλμ)

Υφιστάμενη Κατάσταση/
Παρατηρήσεις

1

Σιάτιστα-Κορομηλιά
51

Σε κυκλοφορία

2

Κορομηλιά- Ιεροπηγή

13,5

Υπό δημοπράτηση

3

Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή
7,5

Υπό δημοπράτηση

ΣΥΝΟΛΟ
72

Α25 Ε79 (Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα)

Ο Α25 (Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα) αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Ε79. Ξεκινά από το Δερβένι-Θεσσαλονίκης και καταλήγει στα βόρεια Ελληνοβουλγαρικά σύνορα του Προμαχώνα σε μήκος 92 χλμ. Είναι κατασκευασμένος σε μήκος από το Δερβένι έως του Κόμβου Λαχανά-Ριζανά. Στο μήκος Ριζανά-Σέρρες είναι μη κατασκευασμένος αυτοκινητόδρομος.

Αποτελείτε από:
1. δύο κλάδους κυκλοφορίας
2. διαχωριστική νησίδα ρευμάτων(τσιμεντένια ή σιδερένιοι)
3. βοηθητική λωρίδα στα δεξιά του οδοστρώματος

Η κατασκευή του αποτελείτε από 96 χλμ. ασφάλτου. Διασταυρώνεται με την Εγνατία Οδό στο Δερβένι Θεσσαλονίκης, με τον Περιφερειακό δρόμο των Σερρών

Τμήματα Κατάσταση Χιλιόμετρα

Δερβένι Κατασκευασμένος 35
Λαχανάς
Ριζανά

Ριζανά Σε κυκλοφορία
Στρυμονικό διαπλάτυνση 8

Στρυμονικό
Λευκόνας
Α/Κ Χριστού υπό κατασκευή 22

Α/Κ Χριστού
Α/Κ Σιδηρόκαστρου Σε κυκλοφορία 10
διαπλάτυνση

Α/κ Σιδηρόκαστρου
Α/Κ Πετριτσίου υπό κατασκευή 9

Α/Κ Πετριτσίου
Συν. Στ.
Προμαχώνα Σε κυκλοφορία 12

Σύνολο: 96 χλμ.