Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Διδακτική επίσκεψη στο Κινηματογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης







Η επίσκεψή μας στο Κινηματογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ήταν εκπαιδευτική, αλλά και ψυχαγωγική.
Αρχικά η υπεύθυνη ξεναγός μας μάζεψε σε έναν χώρο κοντά στην είσοδο του μουσείου και μας έβαλε να κάτσουμε κυκλικά στο πάτωμα, πάνω σε μαξιλάρια. Μας μίλησε για την ιστορία του κινηματογράφου. Μέσα από θεατρικά παιχνίδια μάθαμε για το Θαυματοτρόπιο, το Ζωοτρόπιο, το Πραξινοσκόπιο και τη μηχανή προβολής. 






Χωριστήκαμε σε τέσσερις ομάδες: Σκηνοθεσίας, Προβολής και Διαφήμισης, Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας. 



Κάθε ομάδα πήρε ένα ¨χάρτη μουσείου¨ που επάνω του είχε τη διαδρομή που θα ακολουθούσαμε στην περιήγησή μας στο μουσείο.











Το μουσείο είχε πολλά ενδιαφέροντα εκθέματα, σε πολλές αριθμημένες ανά εποχή αίθουσες. 







Είδαμε ενδύματα ηθοποιών, κάμερες (παλιές και νέες), αφίσες και διάφορα άλλα αντικείμενα του κινηματογράφου.







Μετά την περιήγηση μας οδήγησαν σε αίθουσα προβολής ταινιών. Εκεί είδαμε με γυαλιά 3D μια ταινία για την ιστορία του κινηματογράφου.









Τέλος, μας πήγανε σε μια διαφορετική από τις άλλες αίθουσες, που ονομαζόταν ¨στούντιο¨, για να γυρίσουμε τη δική μας ταινία...





Εκεί μας χώρισαν σε σκηνοθέτηβοηθό σκηνοθέτη,ηθοποιούςμακιγιέρενδυματολόγουςκάμεραμαν,υπεύθυνους φωτισμού. Οι ηθοποιοί φόρεσαν στολές, περούκες, βάφτηκαν και ξεκίνησε το γύρισμα της ταινίας μας. 




Η υπόθεση της ταινίας ήταν η εξής: Ένας ταξιτζής παίρνει στο ταξί τους τρεις επιβάτες. Το ταξί ακινητοποιούν δύο ληστές που κλέβουν τα κοσμήματα των επιβατών. Το έγκλημα αναλαμβάνει να λύσει ένας ¨έμπειρος¨ ντετέκτιβ με τη βοηθό του. Μετά από έρευνα και καταδίωξη οι ληστές συλλαμβάνονται και τα κλοπιμαία επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες τους.



Μετά το γύρισμα μεταφερθήκαμε στην κεντρική είσοδο, και αφού μας έδωσαν την ¨ταινία¨ μας σε CDαποχωρήσαμε.







Η επίσκεψη στο Μουσείο Κινηματογράφου ήταν φανταστική. Μάθαμε πράγματα σχετικά με τον κινηματογράφο και είδαμε ενδιαφέροντα εκθέματα. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το επισκεφτείτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου